Schoolobservatie – meekijken in de klas

Wanneer het op school niet goed gaat met je kind is het mogelijk een schoolobservatie uit te voeren. Uiteraard moet school hiervoor open staan en toestemming geven voor de observatie. Ook jullie als (gezaghebbende) ouders moeten hiervoor (beiden) schriftelijk toestemming geven. Voorafgaand aan de observatie vindt er een gesprek plaats tussen jullie als ouders, school en mij om na te gaan welke problemen zich voordoen en wat de hulpvraag precies is. 

De observatie richt zich op dat wat tijdens het gesprek afgesproken is. Het kan gaan om een open observatie waarbij ik precies kijk wat er gebeurt in de klas. Ook kan de observatie gericht zijn op specifiek gedrag. Gedurende twee lessen (gestructureerde situaties) en een pauze op het schoolplein (ongestructureerde situatie) zal ik dan je kind en het handelen van de leerkracht observeren. Hiervan maak ik een verslag met conclusies en geef ik advies en/of concrete handvatten waarmee de leerkracht aan de slag kan. Het verslag en de uitkomsten zullen door mij in een gesprek met jullie als ouders en de leerkracht besproken worden.

Wil je vrijblijvend met me sparren over een schoolobservatie?

Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen:

Blijf niet langer rondlopen met twijfels die aan je blijven knagen.  

Het handigste is dat je een e-mail stuurt naar info@kinderpraktijklandgraaf.nl, of gebruik het contacformulier, met daarin kort vermeld:

  • je vraag of probleem 
  • je telefoonnummer
  • je Skypenaam als je gebruik wilt maken van een gratis Skypesessie

Ik neem dan contact met je op om een gratis telefonisch contact of gratis Skypesessie met je af te spreken. Tijdens dit eerste contact leren we elkaar alvast een beetje kennen en verhelderen we de hulpvraag. Daarna bekijken we of vervolg al dan niet gewenst is. 

Bel je me liever? Dat mag ook. Ik kan je echter niet altijd direct te woord staan; spreek in dat geval je telefoonnummer en vraag in, dan bel ik je terug.

Ik wil je vragen om me niet te contacteren via Facebook of Whatsapp en dergelijke, want dan raak ik het overzicht kwijt. Mail of bel me alsjeblieft :-).

Get a Quote