Hulp bij beelddenken

Hoe kan ik je kind (samen met jou) helpen bij lees- en rekenproblemen?

Beelddenkende kinderen die vanwege deze visuele leerstijl op school problemen krijgen met leren lezen en rekenen, kunnen middels de juiste aanpak, gebaseerd op de ideeën van Freed (Freed & Parsons, 2010) verder geholpen worden. Ik leer je kind, samen met jou, technieken aan om anders te spellen, te lezen, te automatiseren en/of te leren klokkijken. In een ontspannen sfeer werken we hier samen aan. Belangrijk is dat je kind zich veilig bij mij voelt. Toelichting over deze visuele leerstijl en de ideeën van Freed vind je onder “Beelddenken” op deze website. 

Doordat er aangesloten wordt bij de wijze van informatieverwerking van je kind, met als uitgangspunt diens visuele kracht, worden zijn/haar talenten aangesproken. Nagenoeg elk kind waarmee ik tot nog toe heb gewerkt, merkte dat het op deze wijze de spelling van woorden wel kan onthouden, teksten kan lezen, sommen en tafeltjes kan leren en de klok kan leren. Dictees met complimenten in plaats van vol rode penstrepen van de leerkracht, sommen kunnen uitrekenen zonder vingers te kort te komen en op tijd thuis zijn. Als het kind voelt dat het dit wel kan door zijn visuele kracht in te zetten, zal dit niet alleen een positief effect hebben op de schoolresultaten maar ook op het welbevinden, zelfvertrouwen en humeur van je kind.

Tijdens de sessies is er ook aandacht voor creativiteit, spel en/of bewegen.

Meer weten? Klik hier dan verder:

Lees hier meer informatie over de inhoud van de aanpak.

Beter lezen en rekenen

Kennismaken?
Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen:

Blijf niet langer rondlopen met twijfels die aan je blijven knagen.  

Het handigste is dat je een e-mail stuurt naar info@kinderpraktijklandgraaf.nl, of gebruik het contacformulier, met daarin kort vermeld:

  • je vraag of probleem 
  • je telefoonnummer
  • je Skypenaam als je gebruik wilt maken van een gratis Skypesessie

Ik neem dan contact met je op om een gratis telefonisch contact of gratis Skypesessie met je af te spreken. Tijdens dit eerste contact leren we elkaar alvast een beetje kennen en verhelderen we de hulpvraag. Daarna bekijken we of vervolg al dan niet gewenst gewenst is. 

Bel je me liever? Dat mag ook. Ik kan je echter niet altijd direct te woord staan; spreek in dat geval je telefoonnummer en vraag in, dan bel ik je terug.

 

Ik wil je vragen om me niet te contacteren via Facebook of Whatsapp en dergelijke, want dan raak ik het overzicht kwijt. Mail of bel me alsjeblieft :-).

Get a Quote